آیا ترور افسران ایرانی در بغداد صحت دارد؟ (۸ شهریور ۱۴۰۴) وزارت امور خارجه، جنایت رژیم صهیونیستی علیه یمن را محکوم کرد شهادت پاسدار کرمانی در منطقه مرزی سراوان (۸ شهریور ۱۴۰۴) هلاکت یک نظامی ارشد ارتش اسرائیل در غزه (۸ شهریور ۱۴۰۴) مقام انصارالله یمن: رژیم صهیونیستی از خطوط قرمز عبور کرد | انتقام اجتناب‌ناپذیر است خاطره رهبر انقلاب اسلامی از ماجرای کاندید شدن شهید رجایی برای نخست‌وزیری دانمارک به‌دنبال اعمال تحریم علیه وزرای صهیونیست رقابت ۲ کریدور ایرانی در قفقاز | نقشه راه تهران برای تبدیل شدن به هاب ترانزیت اوراسیا ترور ابوعبیده، سخنگوی القسام تکذیب شد حزب‌الله: شهادت رهبران یمنی نتیجه جنایت جدید رژیم صهیونیستی است ترامپ سفرش به هند را لغو کرد تصویب بسته نظامی ۳۳۰ میلیون دلاری برای کمک به اوکراین بیماری ترامپ چیست؟ وزیر دفاع یمن: ارتش در بالاترین سطح آمادگی قرار دارد دیدار دبیر شورای امنیت ارمنستان با عراقچی دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان کشف شد جانشینی رئیس‌جمهور آمریکا در صورت مرگ دونالد ترامپ چگونه است؟ سخنگوی وزارت دفاع: آمادگی دفاعی و عملیاتی نیروهای مسلح ایران افزایش یافته است نخست وزیر پیشبرد امور یمن تعیین شد شهادت نخست وزیر یمن تایید شد (۸ شهریور ۱۴۰۴) آکسیوس حال ترامپ را خوب توصیف کرد دیدار دبیر شورای امنیت ارمنستان با سرلشکر موسوی سفارت اوکراین در بغداد: در فعالیت‌های غیرقانونی در عراق مشارکتی نداریم تلاش مصر برای کاهش تنش و فراهم کردن زمینه مذاکرات میان ایران و آمریکا برگزاری جلسه سران قوا به میزبانی ریاست جمهوری (۸ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تماس تلفنی امیرعبداللهیان با بورل | توافق باید تأمین‌کننده منافع ملت باشد

  • کد خبر: ۱۲۰۴۳۰
  • ۱۷ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۴
تماس تلفنی امیرعبداللهیان با بورل | توافق باید تأمین‌کننده منافع ملت باشد
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر امروز (دوشنبه) در تماس تلفنی با «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، با وی در مورد تحولات دور جدید گفت‌وگوهای رفع تحریم در وین به بحث و تبادل نظر پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین از روز پنجشنبه ۱۳ مرداد ماه در پایتخت اتریش آغاز شد و با پایان این دور از گفت‌وگوها، هیأت مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران امشب به تهران بازمی‌گردد. همچنین اعلام شد رایزنی‌ها و تماس‌ها با هماهنگ کننده و طرف‌های دیگر ادامه خواهد داشت.

*همه طرف‌ها برای دستیابی به متن نهایی توافق از خود اراده و جدیت نشان دهند 

وزیر امور خارجه کشورمان در این تماس با بورل با تأکید بر اینکه هیأت مذاکره‌کننده ایرانی با اراده و جدیت برای دستیابی به توافق در وین حضور داشته و ایده‌های سازنده‌ای را برای حل و فصل موضوعات باقی‌مانده ارائه داد، اظهار داشت: دیدگاه‌ها و ملاحظات جمهوری اسلامی ایران درباره ایده‌های ارائه‌ شده از سوی انریکه مورا به وی‌ منتقل شده است و انتظار می‌رود همه طرف‌ها برای دستیابی به متن نهایی توافق از خود اراده و جدیت نشان دهند. 

امیرعبداللهیان ضمن تمجید از تلاش‌های هماهنگ‌کننده جهت تسهیل دستیابی به توافق، تصریح کرد که توافق نهایی باید تأمین‌کننده حقوق و منافع ملت ایران بوده و رفع پایدار و موثر تحریم‌ها را تضمین کند. 

جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم در این گفتگوی تلفنی اظهار داشت :معتقدم در دور اخیر گفتگوهای وین، پیشرفت نسبی حاصل شده است. ارزیابی من از این مرحله مذاکرات مثبت است. ما بعنوان هماهنگ کننده به تلاش های خود برای نزدیک تر کردن دیدگاه‌ها  تا رسیدن به نتیجه خوب برای همه طرف‌ها ادامه خواهیم داد.

امیرعبداللهیان هم در پایان ابراز امیدواری کرد که با واقع‌بینی و اجتناب از اتخاذ مواضع غیرسازنده، به خصوص از سوی آمریکا، مسیر دستیابی به توافق هموار شود.

امیرعبداللهیان همچنین در پستی اینستاگرامی در خصوص گفتگوی تلفنی عصر امروز با جوزپ بورل نوشت: امروز در تماس تلفنی با جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در مورد تحولات دور تازه گفت‌وگوهای رفع تحریم در وین گفتگو کردم. به آقای بورل تاکید کردم هیأت مذاکره‌کننده ایرانی با اراده و جدیت برای دستیابی به توافق در وین حضور داشته و ایده‌های سازنده‌ای را برای حل و فصل موضوعات باقی‌مانده ارائه داده است. دیدگاه‌ها و ملاحظات ایران درباره ایده‌های ارائه ‌شده از سوی انریکه مورا، به وی‌ منتقل شده است و انتظار می‌رود همه طرف‌ها برای دستیابی به متن نهایی توافق از خود اراده و جدیت نشان دهند. 

وی افزود: همچنین ضمن تمجید از تلاش‌های هماهنگ‌کننده جهت تسهیل دستیابی به توافق، به ایشان یادآوری کردم که توافق نهایی باید تأمین‌کننده حقوق و منافع ملت ایران بوده و رفع پایدار موثر تحریم‌ها را تضمین کند. آقای بورل معتقد بود در دور اخیر گفتگوهای وین، پیشرفت نسبی حاصل شده‌است و ارزیابی اش از این مرحله مذاکرات مثبت بود. آقای بورل گفت بعنوان هماهنگ کننده به تلاش های خود برای نزدیک تر کردن دیدگاه‌ها تا رسیدن به نتیجه خوب برای همه طرفها ادامه خواهد داد. در پایان به ایشان گفتم امیدوارم که با واقع‌بینی و اجتناب از اتخاذ مواضع غیرسازنده، به خصوص از سوی آمریکا، مسیر دستیابی به توافق هموار شود.

پیش از این یک مقام ارشد وزارت خارجه با بیان اینکه انریکه مورا معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده گفت‌وگوها امروز (دوشنبه) ۱۷ مرداد ماه چند ایده درباره برخی موضوعات باقی‌مانده به طرف‌ها ارائه داد، گفت: پاسخ و ملاحظات اولیه خود را منتقل کرده اما نیازمند بررسی جامع است و نظرات و ملاحظات تکمیلی خود را به مورا و سایر طرف‌ها منتقل خواهیم کرد.

دور جدید مذاکرات از روز پنجشنبه ۱۳ مرداد ماه در شهر وین آغاز شد. به همین منظور علی باقری صبح پنجشنبه در ٰرأس هیأتی برای شرکت در دور جدید مذاکرات رفع‌ تحریم‌ها وارد شهر وین شد و از آن زمان رایزنی‌هایی را با هیأت‌های روسیه، چین و اتحادیه اروپا در وین انجام داد. گفتنی است، مذاکره‌کنندگان ارشد سه کشور اروپایی در وین حضور ندارند و کارشناسان آن‌ها گفت‌وگوها را دنبال کردند.

هشتمین دور مذاکرات رفع تحریم‌‌ها ۲۰ اسفند ماه در وین دچار وقفه شد و پس از سفری که بورل در اوایل تیرماه به تهران انجام داد توافق شد که مذاکرات از سر گرفته شود که بر همین اساس روزهای هفتم و هشتم تیر ماه این مذاکرات در دوحه به صورت غیرمستقیم بین ایران و آمریکا و به واسطه انریکه مورا برگزار شد. ایران این مذاکرات را مثبت خواند و آمریکا مدعی شد که ایران درخواست‌های فرابرجامی مطرح کرده که این ادعا از سوی حسین امیرعبداللهیان رد شد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->